Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cassandra Oil stämmer försäkringsbolag på 40 miljoner efter storbrand

 
Industribranden på Cassandra Oil
Visa alla artiklar

Den 28:e maj brann det i industrilokaler på Sjöhagsvägen. Efter branden har Cassandra Oil haft svårt att få ut försäkringspengar. Nu har man lämnat in stämningsansökan mot Länsförsäkringar.

Annons

Läsarfilmer: Här brinner Cassandra Oil i maj.

Cassandra Oil AB:s dotterbolag Cassandra Oil Technology AB har under torsdagen lämnat in en stämningsansökan till Västmanlands tingsrätt mot Länsförsäkringar Bergslagen med anledning av krav på försäkringsersättning hänförlig till fabriksbranden i bolagets lokaler den 28 maj 2017.

För pluskunder: Försäkringsbolaget om miljonstämningen: "Det var ingen överraskning"

Cassandra yrkar i stämningsansökan att tingsrätten skall fastställa att Cassandra har rätt till försäkringsersättning i enlighet med försäkringsvillkoren och att Länsförsäkringar vidare ska förpliktigas att utbetala 40 000 000.

Det ska avräknas mot den slutligt fastställda ersättningen som bedöms bli avsevärt högre. Cassandra yrkar även ersättning för sina rättegångskostnader.

Cassandra förbehåller sig även rätten att kräva skadestånd för den skada man åsamkas på grund av Länsförsäkringars vägran att utbetala förskott.

Se vår sändning från händelsen den 28 maj.

Läs också: Branden kostade Cassandra Oil 44 miljoner kronor

Läs också: [+] Cassandra Oils vd misstänks för allmänfarlig vårdslöshet

Här är mer innehåll om Industribranden i västerås och Cassandra oil på vlt.se

TV: [+] Polisen: Vi hade alla tillgängliga resurser på plats”

TV: [+] Hör vd:n berätta själv om experimentet som gick fel