Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Catarina Pettersson (S): Företagarklimatet i Hallstahammar är acceptabelt och kan bli bättre

Zabhina Burlin har rätt i att en dialog mellan företag och kommun är viktig. Unikt för Hallstahammars kommun är att samtliga sju företagsnätverk samverkar genom organisationen Hallstahammar Promotion (HP). Jag själv, vår kommunchef och näringslivschef, är adjungerade till styrelsen, där en regelbunden dialog sker med representanter från alla nätverk. Ett bra sätt att få råd och stöd från både företagare och kommun är att vara medlem i något av dessa. HP har som vision att i samarbete med Hallstahammars kommun, utveckla näringslivsklimatet till ett av Sveriges bästa. I Svenskt Näringslivs ranking ligger vi på andra plats i länet efter Västerås. Några exempel på samverkan mellan Hallstahammars kommun och HP är Kanalmässan och projekt genom Europeiska Socialfonden, där nära 70 företag hittills beviljats 18 miljoner kronor i stöd för utbildning. Efter näringslivsönskemål finansierar kommunen den gemensamma mötesplatsen En Väg In, där näringslivsenheten är placerad. Här kan du få svar på dina frågor.

Varje månad inbjuder organisationen Företagarna till frukostmöte, oftast på något företag. Här finns kommunen alltid representerad för att svara på eventuella frågor. Information från kommunen och inbjudningar från nätverken skickas ut från hallstahammar.nu till de företag som anmält intresse och e-postadress. Nyföretagare får förfrågan om att medverka i kommunens företagsregister och i hallstahammar.nu. Tyvärr har Zabhina Burlin, vid förfrågan, avböjt sin medverkan i hallstahammar.nu.

För att lära känna våra företagare bättre så gör jag och vår näringslivschef, omkring 25 företagsbesök per år. Eftersom vi har nära 700 företag i vår kommun, så innebär detta att vi tyvärr aldrig hinner besöka alla. Nya företag tillkommer och andra försvinner. Företagen byter ägare och lokaler.

Visst vore det trevligt att kunna besöka alla nyföretagare. Vi har anammat näringslivets koncept, att det är viktigt att även vårda våra gamla ”kunder”. Därför genomför vi besök hos både nystartade företag och företag som har funnits länge. Huvuddelen av våra besök sker i små företag.

Vi hälsar Zabhina Burlin hjärtligt välkommen till vår kommun och ser fram emot att göra ett företagsbesök hos dig i framtiden. För att lyckas skapa ett bra företagsklimat fordras en ömsesidig respekt, utan förutfattade meningar.

Catarina Pettersson

kommunalråd (S), Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel