Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Catarina Pettersson (S): Service går före skattesänkning

Kristdemokraterna antyder att vi har ett dåligt företagsklimat i Hallstahammar.

Vår kommun har näst efter Västerås den lägsta kommunalskatten i Västmanland. Vi ligger topp tre i länet gällande inflyttning, där vi ökade med drygt 100 personer under 2009.

I kommunens budget för 2010 ligger ett sparbeting på 20 miljoner kronor på grund av minskade skatteintäkter och stadsbidrag. Att i ett sådant läge diskutera skattesänkningar borde ses som ansvarslöst både mot kommunens innevånare och mot våra företagare.

För att kommunen skall vara fortsatt attraktiv som boende och verksamhetsort är det absolut viktigaste, en bra kommunal service. Vi i Socialdemokraterna och Vänsterpartiet prioriterar inte skattesänkningar före service.

I Svenskt Näringslivs ranking 2009 klättrade vi 47 placeringar till plats 171 (av 290). Kommunens ledande tjänstemän och politiker träffar kontinuerligt våra företagsnätverk genom Hallstahammar Promotion där en aktiv dialog sker. I Svenskt Näringslivs del-undersökning 2010 gällande företagsklimatet i kommunen, där frågor har besvarats av företagarna själva, är resultaten fortsatt positiva.

Att som KD påstå att det inte finns en samverkan i näringslivsfrågor i Hallstahammars kommun är inte bara en oförrätt mot den politiska majoriteten, det är att vara oförskämd mot de företrädare från närings-livet som lägger massor av ideell tid och arbete för att vara med att skapa ett positivt företagsklimat i Hallstahammars kommun.

Jag tror på samarbete mellan kommun och företag och kommer att fortsätta att träffa näringslivets representanter, delta vid frukostmöten samt göra företagsbesök var 14:e dag.

Catarina Pettersson

kommunalråd (S), Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel