Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centern förblir ett mittenparti

Efter några månaders medieturbulens har partistyrelsen nu presenterat ett reviderat förslag till idéprogram som skall diskuteras och nagelfaras på extra stämman i Upplands–Väsby 22 till 24 mars för att slutligen fastställas som vårt nya idéprogram vid ordinarie stämma i Karlstad i höst.

Att påstå att vi centerpartister gått oberörda genom denna mediestorm vore att handskas vårdslöst med sanningen. Det som media kallat månggifte, fri invandring, plattskatt, ändrad arvsrätt, slopad skolplikt samt en minimerad stat har skrämt medlemmar och sympatisörer.

Tittar man på varje fråga på djupet så är de inte så kontroversiella i sin grundskrivning, men paketering och tidpunkt var dåligt timade. I partistyrelsens reviderade program- skrivning har de mesta tagits bort eller omformulerats efter mer än 500 insända revideringsförslag beaktats. Det går inte att sticka under stol med att partiet tagit skada av en alltför ”frihetsliberal” arbetsgrupps nyliberala visioner.

Det av partistyrelsen presenterade reviderade förslaget är ett välskrivet socialliberalt program baserat på Centerpartiets grundvärderingar och kommer som slutprodukt utgöra grunden för vårt lokala handlingsprogram i Västerås kommun inför valet 2014.

En sak har vi anledning att vara stolta över, vårt parti driver frågor öppet och med högt i tak. Hela Centerrörelsen har fått en adrenalinkick som lovar gott inför kommande val. Vi är redo att möta väljarna på gator och torg.

En sak har vi anledning att vara stolta över, vårt parti driver frågor öppet och med högt i tak. Hela Centerrörelsen har fått en adrenalin kick som lovar gott. Vi är redo att möta väljarna på gator och torg.

Centerpartiet i Västerås har under denna mandatperiod drivit en rad frågor med framgång och vi är starkt förvissade om att vi till kommande val skall presentera ett antal vallöften med en hållbar mittenpolitik som tilltalar västeråsarna.

Centerpartiet kommer även i fortsättningen vara ett tydligt mittenparti medan de två stora partierna flyttar sig snabbt över den politiska kartan från höger till vänster och vice versa. Vår partiledare Annie Lööf skall ha och har fått beröm för sin kraftfulla hantering i denna mediestorm.

Ryktet om vår instundande död är betydligt överdriven, vi kommer att efter valet stoltsera med en västmanländsk riksdagsledamot och två ytterligare mandat i kommunfullmäktige. Stad och land hand i hand, en centerdevis som borgar för framgång.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel