Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet: Vi är Alliansens gröna röst i Västerås

Centerpartiet är Miljön är en prioriterad fråga för Centerpartiet. I nästan femtio år har vi engagerat oss i olika miljöfrågor. Det var exempelvis Centerpartiet som införde kretsloppstänkandet i svensk politik. Idag arbetar vi aktivt för att miljöfrågorna ska integreras i alla politikområden.

Vi vill skapa förutsättningar för ett hållbarare, grönare och modernare Sverige. Naturen känner inga gränser. Därför måste miljöfrågor diskuteras och lösas i ett internationellt perspektiv. För Centerpartiet är EU en viktig arena för miljöpolitiken. Med gemensamma spelregler når vi större framgång i miljöarbetet.

Men konkret är det med lokala åtgärder vi löser globala problem. Inom Västeråsalliansen har vi i Centerpartiet varit pådrivande i miljöfrågorna och genomfört flera åtgärder på miljö- och klimatområdet.

w Skolmaten är i allt större utsträckning ekologisk och närproducerad. Därmed minskar miljöpåverkan genom både klimatvänligare produktion och ett minskat transportbehov.

w Lokalt odlade grödor omvandlas till biogas som driver lokaltrafikens bussar och fler och fler bilar.

w Vi har initierat skapandet av ett naturum i Västerås, ett centrum för kunskap och vägledning på natur- och miljöområdet.

För oss i Centerpartiet handlar det också om de gröna näringarna och grön fritid. Vi för fram landsbygdsperspektivet när andra talar om Västerås stad och glömmer omlandet.

Vi slåss för dem som vill bosätta och etablera sig på landsbygden, för att kollektivtrafik och snabb datakommunikation ska finnas även utanför city och för att företag utanför stadsbebyggelsen ska få bättre förutsättningar att leva och utvecklas.

Vi jobbar på för att Västerås ska bli en grönare kommun, där slit och släng har bytts mot ansvarstagande och sopsortering, där betong- och asfaltstaden har lungor av parker, dungar, gräsmattor och planteringar och där du har möjlighet att skaffa dig en odlingslott för dina egna färskpotatisar, jordgubbar och sommarblommor.

Vi vill göra Västerås till ett framgångsrikt föredöme på flera områden:

w på miljöområdet genom högt satta mål och konkreta åtgärder som ännu bättre sophantering och stimulans till företagen att bli mer miljösmarta,

w inom skolan genom att ge bättre förutsättningar för pedagogiken med hjälp av modern teknik,

w inom omsorg genom upphandling som underlättar för mindre, lokala leverantörer,

w inom småskalig energiproduktion genom ökade möjligheter till värme- och elproduktion med solceller och till biogasproduktion på gårdsnivå.

Vi i Centerpartiet ger raka besked: Vi är ett borgerligt, liberalt, grönt parti med framtids- och miljöoptimism. Vi tror på företagsamhet och utveckling i stället för skattechock och storebrorsmentalitet.

Vi tror på Västerås. Vi är Västeråsalliansens gröna röst.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel