Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartiet vill satsa på polis och pensionärer

Budgeten, som presnenterades under onsdgen, innehåller bland annat förslag för att minska klyvningen av Sverige och sänka trösklarna till jobb för nyanlända och arbetslösa.

Annons

Centerpartiet vill också satsa pengar på att polisen ska vara en nära och tillgänglig polis för människor.

– Vi satsar cirka tre miljarder mer än regeringen på trygghet de kommande tre åren och vi har tidigare föreslagit minst 2 000 fler poliser. Vi avsätter nu avsevärt mer resurser än vad som krävs för detta. Det gör vi för att vi vill se en närmare polis i hela Västmanland, i hela landet. Alla har rätt att känna sig trygga, oavsett var man bor, säger Lars Kallsäby kommunalråd i Västerås.

Enligt Centerpartiets budget ska alla som jobbar och pensionärer få mer pengar i plånboken. Vård, skola och omsorg är andra områden som Centerpartiet vill tillföra mer pengar.

– Ett viktigt område i vår budget är att vi sänker skatten på pensioner mer än regeringen nästa år. 2018 handlar det om att en pensionär som har 14 000 kronor i månaden får ytterligare 3 500 kronor mer i plånboken per år. Efter det beloppet sänker vi skatten minst lika mycket som regeringen. Skattesänkningen riktas mot de med lägst pensioner och vi höjer också garantipensionen för de pensionärer som har det allra sämst ställt ekonomiskt, säger Lars Kallsäby.

För att finansiera satsningarna föreslår vi en kraftfull grön skatteväxling, med höjda skatter på miljöförstöring.

Partiet säger nej till ineffektiva byggsubventioner och till ett antal bidragshöjningar. Centerpartiets reformutrymme är 10 miljarder lägre än regeringens, totalt cirka 30 miljarder.