Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartister: Våga välja Annie Johansson

Centerpartiet måste våga satsa och välja Annie Johansson som partiledare för Centerpartiet

Valet av ny partiledare för Centerpartiet är det tydligaste sättet att markera förändring på. Med Annie Johansson som ny partiledare skulle tio år av förnyelse under Maud Olofsson krönas med en företrädare som i allt hon gör och gjort visar på en ideologisk stringens och trovärdighet som ingen annan Centerpartistisk företrädare på riksplanet kan uppvisa i dag. Med sin förmåga till fenomenalt genomslag bland väljare och media (nästan fem tusen personröster i senaste valet) skulle hon bli som en fyrbåk för en ung, modern Centerpolitik med skarpa ställningstaganden och som når ut till köksbord och kaffepauser.

Centern är tyvärr i dag det parti som av väljarna anses vara mest otydligt och som har de äldsta företrädarna i maktpositioner. Med Annie som företrädare skulle den bubblan punkteras och lyfta fram allt det som faktiskt uppnåtts genom Centerpartiets delaktighet i Alliansen.

Centerpartiet är redan etablerat som ett ansvarstagande parti inom miljö- och landsbygdsfrågor, men med Annies patos för liberala frågor skulle vi förstärka bilden av vårt parti som ett frihetssträvande parti som står på den enskilde individens sida. Redan i dag kan vi se hur nyrekryteringen inom Centerpartiet är som starkast när vi talar frihet, avreglering och tolerans.

När rädsla och intolerans riskerar att styra besluten om vår framtid kan hennes tydlighet bemöta och öppna upp diskussioner som annars skulle vända människor bort från öppenhet och solidaritet. Säkra bakåt eller satsa framåt? Dagens Centerparti har inte råd med ett val till under duktighetens trygga kjol, vi måste våga tro på att ett parti inte förlorar sin historia genom att omfamna framtiden.

Alla tre kandidaterna som valberedningen fört fram skulle bli bra partiledare, men väljer vi Annie gör vi det tydligaste valet för förnyelse, mod och framåtanda.

Imer Basar (C) ordförande CUF Västmanland,

Amanda Gref (C) avdelningsordförande Västerås Gröna CUF,

Anders Westin (C), fullmäktigeledamot Sala,

Mikael Jonsson (C), den liberala bloggen Politisk Var

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel