Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartister: Välkommen satsning på bredband

Anna-Karin Hatt (C), it- och regionminister, och den övriga regeringen satsar på bredband på landsbygden. Sverige är i dag ett it-land att räkna med och därför är satsningen ett mycket glädjande besked. Regeringens satsning på ytterligare nästan en halv miljard kronor i budgeten för nästa år kommer att göra skillnad.

Vi vet att det finns om-råden i vårt land där mark-naden inte räcker till, där det inte bor tillräckligt många människor. Ska Sverige ha ett bredband i världsklass för hela landet och inte bara i storstäderna så måste det offentliga ta sitt ansvar för att underlätta för utbyggnaden av elektronisk infrastruktur. För att möjliggöra så kallade fiber till byn-projekt behövs ett visst ekonomiskt stöd och det är här som regeringens satsning kommer in.

Eftersom pengar satsas i landsbygdsprogrammet vet vi att pengarna kommer till platser där pengarna gör som bäst nytta.

För att stödja och främja lokala och regionala initiativ, gör nu regeringen särskilda insatser framför allt på landsbygden och andra glest befolkade områden. Det är satsningar som utformas så att vi kan ta tillvara det engagemang och de drivkrafter som finns runt om i landet.

För Västmanlands del kan det innebära att tillgången till snabbt bredband och digital tillgänglighet även blir verklighet på lands-bygden.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel