Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Centerpartister: Vi vill ha Anna-Karin Hatt

Vi vill ha ett varmt, grönt, socialliberalt Centerparti. Partiledarvalet innebär ett politiskt vägval och därför förordar vi Anna-Karin Hatt.

Centerpartiet behöver inför valen 2014 både öka förtroendet bland väljarna och samtidigt fortsätta att vara en viktig del i alliansregeringen. Vår roll i politiken är att möta den längtan många väljare har efter en stark vision. Det är dit Centerpartiet behöver hitta tillbaka och inte till att ställa oss vid sidan av möjligheten att förverkliga vår politik i regeringsställning.

Centerpartiet får genom Anna-Karin Hatt en socialliberal ledare som ytterligare kan stärka Centerpartiets position som ett modernt, allmänborgerligt parti.

Centerpartiets socialliberala profil innebär en stark tilltro till individer i samverkan. Detta har genom historien uttryckts i såväl politiska beslut och i praktiskt folkrörelsearbete som isamhällsarbetet i stort. Utgångspunkten är att alla människor har rätt att känna att de behövs. Detta står i skarp kontrast till vänsterns anonyma socialistiska kollektivism, men också mot de nyliberala och konservativa idéerna om att man ska sköta sig själv och inte bry sig om andra.

Allas lika rätt och värde, tilltro till den enskilda människan, grundtrygghet för den enskilde, miljöhänsyn, företagsamhet, rättvisa och öppenhet kännetecknar Centerpartiets värdegrund. Likvärdiga villkor för alla människor oavsett bakgrund eller geografisk hemvist är lika aktuellt idag som när partiet bildades i början av förra seklet. En god välfärd förutsätter ekonomisk tillväxt i hela Sverige och då spelar de gröna näringarna en betydande roll framåt, men det förutsätter också en garanterad lägsta servicenivå för alla invånare i hela landet.

Carola Gunnarsson (C), Oppositionsledare Sala

Marie Wilen (C), Kommunalråd Heby

Christer Eriksson (C), Gruppledare Sala

Elisabet Pettersson (C), Kommunkretsens ordförande Sala

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel