Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chasmin fick sin revansch hos Idol-juryn

På söndagskvällen var det premiär för en ny säsong av Idol på TV 4. Den sökande som nog berörde flest tittare var västeråsaren Chasmin Marquez Karlsson, 19 år.

Hon sökte till Idol 2008 men blev hemskickad av juryn som tyckte att hon behövde mer övning innan hon var redo för Idol. Men hon kom inte på audition året efter.

– Jag fick reda på att jag hade cancer, en hjärntumör. Jag hade mått dåligt länge men jag fattade nog inte vad det innebar när jag fick beskedet, berättar Chasmin.

17-åringen lades in på sjukhus, opererades och och fick strålbehandling.

– Det var en otroligt jobbig period även om jag försökte vara positiv. De fick bort tumören, nu känner jag att jag blivit starkare som person.

Hon går estetisk musiklinje på Carlforsska och sjunger i rockbandet Three man quartet, drömmen är att få jobba med musik.

– Jag har tänkt på det jättemycket och tänkt att jag måste ta den här chansen.

Så till denna säsong sökte hon till Idol – och fick revansch.

Alla fyra jurydeltagare blev imponerade av Chasmines röst, sångteknik och känsla med sin egenkomponerade sång och belönade henne med en guldbiljett till slutaudition.

– Det går inte att beskriva känslan när jag gick vidare. Jag blev så chockad och så glad!