Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chatta med asylsökande Mohammad på vlt.se

 
Flyktingkrisen
Visa alla artiklar

I dag onsdag kan du chatta med Mohammad, en av flyktingarna på asylboendet i Västsura som flytt kriget i Syrien. Klockan 16.00 drar vi i gång chatten här på vlt.se.

Mohammad Kadri, 23 år, är en av de syriska flyktingarna på asylboendet på Westsura herrgård, strax utanför Surahammar. Han kommer från Damaskus, Syrien, där han studerade IT på universitetet.

- Det är bomber och krig där, det gick inte att vara kvar, berättar han.

Hans familj flydde till Libanon, men han ville till Sverige.

- Jag vill fortsätta min utbildning och starta ett nytt liv. Sverige har bra utbildningar, fantastiska människor som pratar engelska och inte är rasistiska. Så jag ville komma hit.

Från Libanon gick Mohammads flykt via Turkiet, Makedonien, Serbien, Ungern, Österrike och Tyskland innan han till slut kom fram till Sverige. Han har gått och åkt bil genom länderna. Men värst var den fyra timmar långa båttresan mellan Turkiet och Grekland, som han beskriver som en skräck.

- Det var som en läskig film, en skräckfilm. Vi var 42 flyktingar - både barn, kvinnor och män – i en gammal båt som egentligen bara kunde ta drygt trettio personer. Jag var rädd och ville bara komma fram.

Mohammad har bott på asylboendet i Västsura i drygt fyra månader och väntar nu på ett uppehållstillstånd.

Chatten startar klockan 16.00.