Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chef i Västerås prisas för sitt arbete

Caroline Ekblom, ekonomi- och HR-chef i Västerås och Britt-Marie Söderberg, huvudskyddsombud i Linköping, får dela på årets Arbetsmiljöstipendieum.

Stipendiet delas ut varje år till eldsjälar som aktivt arbetat för att utveckla och förbättra arbetsmiljön.

Caroline Ekblom, ekonomi och HR-chef på AA Logistik, Alfr. Anderssons Logistik AB i Västerås, och Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud på Premedic Östergötland AB, Linköping får 15 000 kronor var.

– De här stipendiaterna är verkligen exempel på hur envist och uthålligt arbetsmiljöarbete ger effekt. De representerar båda företag där en bra fungerande arbetsmiljö gjort organisationen smidigare, underlättat ett effektivt arbetssätt och även möjligheterna att konkurrera på en tuff marknad, säger Maria Schönefeld, vd på Prevent.

Intresset för att nominera kandidater är stort. I år har det ännu en gång slagits nytt rekord med omkring 100 bidrag.

Jury består av Anna Bergsten på Svenskt Näringsliv, Christina Järnstedt på LO, Daniel Gullstrand på Unionen (PTK) och Maria Schönefeld, vd på Prevent. Pristagarna kommer att få sina priser på respektive arbetsplats under hösten.

Motiveringarna:Caroline Ekblom, ekonomi och HR-chef, AA Logistik, Alfr. Anderssons Logistik AB, Västerås. Caroline Ekblom är en chef med ett engagemang i arbetsmiljöfrågor utöver det vanliga. Hon brinner för att skapa ett företag med struktur och väldefinierade processer. Med stor entusiasm ser hon till att förutsättningarna för säkerhet och trivsel är de bästa. Hennes vision är att företagets arbetsmiljö ska vara inte bara bra utan bäst, och det gör Caroline väl värd att uppmärksammas. Caroline Ekblom är med i fackförbundet Unionen.

Britt-Marie Söderberg, ambulanssjukvårdare och huvudskyddsombud på Premedic Östergötland AB, Linköping Britt-Marie Söderberg har under många år som skyddsombud och huvudskyddsombud varit med och utvecklat en verksamhet med fokus på arbetsmiljön. Hon arbetar ständigt med stort engagemang för arbetsmiljöförbättringar och gör ett strålande arbete med att förbättra kollegornas arbetsmiljö. Britt-Marie är en stjärna som lyser starkt i verksamheten. Britt-Marie Söderberg är medlem i Kommunal.