Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cheferna struntar i äldres rättigheter – varje dag

 
Bristerna inom Västerås äldreomsorg
Visa alla artiklar

Kommentar till artikeln "Personal uppmanas att inte prata med VLT".

Jag har i flera insändare påtalat detta med icke existerande yttrandefrihet gällande i äldreomsorgen. Jag har vänt mig till både Solveig Nilsson och Elisabeth Wäneskog med detta stora problem. Det gäller alltså agerandet från enhetscheferna. Enhetscheferna har en enorm makt som de utövar på alla tänkbara sätt. Jag har alltså belyst problemet men inte fått något gehör för det!

Vi som jobbar hårt för att våra anhöriga och alla andra ska ha det så bra som möjligt, vet precis hur det fungerar på servicehusen med enhetscheferna!! Igen säger Solveig Nilsson att hon "inte förstår", "att det är en katastrof" hur cheferna agerar. Gång på gång blir hon förvånad! Enhetscheferna gör varje dag lagöverträdelser i form av att strunta i att följa socialtjänstlagen gällande de rättigheter de äldre har. Varje dag!

Det finns många bottnar i detta. Ska man granska verksamheten ska man göra det kritiskt! Man ska prata med anhöriga och de boende. Alla vet att vid en granskning ger man sig inte förrän man hittar det som är fel! Och det finns fel på så många olika sätt som måste åtgärdas! Sluta se genom fingrarna, se den verklighet vi lever i.

Ni behöver inte heller ge er ut i verksamheten, ni kan bara lägga ihop all information ni fått genom alla artiklar VLT har publicerat sedan årsskiftet. Alla har uttalat sig, från olika personalgrupper till boende. Alla utom enhetscheferna. De svarar med tystnad! De svarar inte ens på direkta frågor, utan de ska skickas in via meil!

Anhörig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare