Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chefredaktören: Därför ändrar vi loggan på VLT

Under torsdagen inleds Västerås Cityfestival. I samband med den arrangeras också Västerås Pride. Med anledning av Västerås Pride ändrar vi loggan på VLT och vlt.se till regnbågsfärger mellan torsdag och måndag. Vi gör det som en symbol för att vi står upp för alla människors lika rättigheter.

12 juni inträffade den värsta masskjutningen av en enskild person i USA:s historia. Attentatet inträffade på gayklubben Pulse i Orlando, Florida. 49 människor dödades. 53 skadades efter ett gisslandrama som pågick i tre timmar. Gärningsmannen sköts ihjäl av polisen. Det var ett fruktansvärt hatbrott och terrorhandling. Attacken var ett brutalt bevis på den utsatthet som många hbtq-personer lever i. Mot bakgrund av det fruktansvärda finns ännu större anledning att visa sin lojalitet och att gemensamt fortsätta kämpa för hbtq-personers livssituation och rättigheter i samhället.

En regnbågsfärgad logga under ett antal dagar förändrar i sig ingenting. Men det är en symbol för det VLT står för, nämligen alla människors lika värde och alla människors rätt till sin unika egenart. Tillsammans har vi alla var och en ett gemensamt ansvar att göra Västerås och världen till en bättre plats. För alla.

chefredaktör och ansvarig utgivare

Daniel Nordström,