Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockvändning i Mora

VIK svarade för en mirakelvändning med fyra mål i sista perioden. "Det känns som att vi är oslagbara", säger tvåmålsskytten William Karlsson.

Underläge med 2–0 efter den första perioden – och 3–1 efter den andra perioden.

Då såg det mörkt ut för VIK och det var nog inte många som trodde på en bortaseger i FM Mattsson Arena inför den sista perioden. Förutom VIK-spelarna själva.

Laget gick ut och vände matchen och dunkade in fyra mål.

– Det var en lite märklig match. Trots underläge efter två perioder var vi ändå bra med i matchen. Vi trodde på det hela tiden och gav oss fan på att vända på matchen. Jäkla skönt att det lyckades, säger William Karlsson.

Och det var Karlsson själv som började upphämtningen när han distinkt sköt in 3–2-pucken fem minuter in på perioden.

En stund senare satte Kenneth Bergquist turligt kvitteringen och bara 33 sekunder efter 3–3-målet avgjorde Jonte Berg med ett skott i nättaket.

– Det här var riktigt starkt. Vårt lag har en jäkla moral. Nu har vi kommit i gång rejält igen efter en formsvacka, säger Karlsson som även gjorde VIK:s första mål i mitten på den andra perioden.

Karlsson var poängbäst i VIK med tre pinnar – han spelade elegant fram till Peter Öbergs 5–3-mål med bara en minut kvar.

– Skönt att få göra lite poäng. Det känns som att det börjar lossna för vår kedja igen. Allt har gått lite lättare de senaste matcherna.

Tredje raka segern, nu tar ni väl Troja/Ljungby i morgon av bara farten?

– Absolut, det ska vi göra. Efter en sån här vändning känns det som att vi är oslagbara. Vi har fått in en liknande känsla i laget som vi hade tidigt på säsongen när allt flöt på.

Mats Waltin hyllade sin tvåmålsskytt – liksom Karlssons kedjekompisar Peter Öberg och Broc Little.

– ”Wille” är skicklig och fick bra betalt på de avslut han tog. Hans kedja betyder oerhört mycket för oss och skönt att de fått i gång produktionen. De har haft väldigt mycket chanser i tidigare matcher men nu har effektiviteten blivit bättre, säger Waltin.