Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Chockvändningen

Utspelat i två perioder. Då vände VIK Hockey underläge 1-2 till seger med 3-2 inför 3 412 personer i ABB Arena Nord.

Serieledaren var klart starkast i första perioden. Örebro vann skotten med 10-5 och dominerade händelserna på isen.

VIK-målvakten Daniel Sperrle gjorde ett par kvalificerade räddningar som höll siffrorna nere.

Men när Henrik Löwdahl fyrade av ett stenhårt handledsskott sprack VIK-keeperns nolla. Spelgeniet Conny Strömberg hittade Löwdahl 8.08 in i första perioden och då var bortaledningen ett faktum.

Örebro fortsatte att trycka på och tilldömdes en straff av Ulf Rådbjer efter 15.57. Johan Sjödell-Wiklander tog hand om den - men brände efter ett tamt försök mot Sperrle.

VIK hade svårt att skapa något speciellt vasst läge - det bästa hade Tomas Mitell när han pangade ett hårt slagskott på mål i powerplay. Men då stod Örebros målvakt Andro Michel i vägen.

Örebro fortsatte att trycka på i den andra perioden. De rödvita agerade med pondus och höll VIK borta från de riktigt heta målchanserna trots två powerplay för hemmalaget.

Det blev också 0-2 i boxplay. Förre VIK-junioren grävde fram pucken till Jared Aulin som kontrade blixtsnabbt tillsammans med Matt Keith. Aulin skeppade över pucken till Keith som hamrade in den bakom Daniel Sperrle efter 9.09.

Minuterna efter var det närmare med 0-3 än 1-2 - men det blev det sistnämnda. Andreas Lindh förde in pucken i zon och via en studs på en Örebroback landade pucken perfekt i slottet där Broc Little dök upp och sköt 1-2 med ett skott strax under krysset efter 16.11.

Örebro hade de två första perioderna. Men den tredje tillhörde VIK Hockey.

William Karlsson och Peter Öberg samarbetade fram till 2-2 efter 9.06. Karlsson hittade Öberg som gick på avslut. Andro Michel räddade det första skottet, men Karlsson var först på returen och vispade in 2-2.

Efter målet tog VIK över spelet. Efter 11.34 kom 3-2. Broc Little fick pucken i det högra sarghörnet och serverade Peter Öberg som tryckte sig in först på kassen och gjorde trean.

Örebro gick för en kvittering i slutminuterna och skapade ett antal hyggliga lägen - men då var Daniel Sperrle eller försvaret ivägen.

Tack vare segern etablerade VIK kontakt med Leksand igen. Gulsvart är fyra poäng bakom och om fyra omgångar möts lagen i Tegera Arena. Nu skiljer även åtta poäng ned till Oskarshamn på femte plats i Hockeyallsvenskan.