Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Christer Eriksson (C): Centerpartiet ser företagarna

Jag kan lugna Lennart Jansson – i Centerpartiet finns både erfarenheten av företagande och förståelse för företagens villkor.

Det är är därför som vi i regeringen drivit på för att förbättra villkoren, framför allt för de små företagen. Det har resulterat i att skatterna för företagarna har sänkts med nästan 50 miljarder kronor och över 172 åtgärder gjorts för att skapa ett bättre företagsklimat. Det rör sig om allt från förenklade regler för direktavskrivningar till att det i dag är möjligt att köpa receptfria läkemedel i en vanlig affär.

Men vi i Centerpartiet vill gå vidare. Vi inser att det finns regler till exempel inom arbetsrätten som innebär problem för mindre företag och vi vill därför omarbeta las.

Vi vill också göra det lättare att starta företag, bland annat genom att göra det lättare att få fram kapital.

Centerpartiet vill fortsätta sänka kostnaderna för företag. Vi vill ta bort fler krångliga regler. Vi vill öppna arbetsmarknaden för ungdomar.

Så får vi fler nya företag och fler nya jobb.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel