Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cigarettjuven fastnade på bild

Nattgäster på McDonalds hörde en kraftig smäll från Ica Maxi och stoppade en polispatrull som fanns i närheten. De misstänkta cigarettjuvarna hade inte en chans att komma undan.

Männen, 24, 25, 28 och 32 år, hade tagit sig in på Ica Maxi genom att slå sönder ett fönster vid bankomaten och brutit upp ett gallret innanför fönstret. En av männen togs på bar gärning i Ica Maxis kiosk, de andra tre fångades snabbt in av polisen trots att de försökte fly.

Nu har männen åtalats för stöld och nästa vecka på onsdag ställs de inför rätta.

Enligt åtalet har männen tillsammans och i samförstånd planerat cigarettkuppen. Enligt en av männen var det en slump. Några av dem hade träffats tidigare på kvällen och druckit alkohol men hur och varför de bestämde sig för att göra inbrott har ingen av dem kunnat svara på. En av männen skyller på bostadslöshet och att han på grund av det inte har så ”friska tankar”, en annan säger att han fick ett samtal från en person som erbjöd dem mellan 10 000 och

12 000 vardera för att göra inbrottet. En fjärde nekar helt.

Natten när männen slog till, vid 01.30-tiden, den 20 oktober var butiken olarmad. Två personer höll på att arbeta med renoveringar inne i butiken fast i andra änden av affären. Ingen av dem hörde när männen slog sig in. Männen hade plockat ihop cigaretter för 53 288 kronor - totalt 1012 paket.