Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cirkus i kamp mot ungdomsvåld

Till minne av 16-åriga Beatrice som mördades tidigare i år kommer två cirkusföreställningar att hållas där intäkterna skänks till en nyinstiftad stipendiefond mot ungdomsvåld, skriver representanter för fonden i ett pressmeddelande.

2 600 biljetter såldes slut samma dag som de släpptes.

- Det är roligt att biljetterna tog slut så fort och att vi därigenom kan bidra med en grundplåt till att stödja kampen mot det oprovocerade våldet, säger initiativtagare och Icahandlaren Torbjörn Kvist.

Det här är det första större evenemanget för att samla in pengar till stipendiefonden. Man räknar med att dra in 65 000 kronor till fonden.

- Jag är enormt tacksam för detta bidrag. Pengarna kommer att delas ut i form av stipendier till de som på ett aktivt sätt verkar för att förebygga våld mot ungdomar, säger Beatrice pappa Gert, som tillsammans med sin familj har grundat fonden.

Ica Maxi på Erikslund arrangerar föreställningarna som genomförs av Cirkus skratt den 5 september.