Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

City Airline ställer in- Ryanair flyger igen

Det oberäkneliga askmolnet gör att City Airline/Air Västerås ställer in trafken fram till klockan fem på torsdagseftermiddagen. Ryanair planerar dock normal trafik.

Annons

Beskedet kom sent på onsdagskvällen - efter mycket positiva tongångar om askmolnet från det isländska vulkanutbrottets avtagande, så blev det plötsligt annorlunda.

Nya besked från de meteorologer i Storbritannien som ansvarar för kartläggningen av askmolnet gjorde att City Airline/Air Västerås kvällsflyg Göteborg-Västerås inte kunde avgå och ställdes alltså in i sista stund.

Eftersom det planet skulle ha utgjort morgonflyget vid sextiden på morgonen från Västerås till Göteborg blev morgonavgången av naturliga skäl inställd.

City Airline/Air Västerås har nu tagit det säkra före det osäkra och ställt in dagens samtliga avgångar Västerås-Göteborg, Västerås-Umeå och omvänt utom en:

Om allt går som det ska sista kvällsflyget Göteborg-Västerås med ankomsttid 23.15 att komma till Västerås. Det planet ska - som sagt - utgöra fredagens morgonflyg mot Göteborg.

Enligt de senaste beskeden från Västerås Flygplats - där man håller öppet under hela dagen för att svara i telefon och ta emot passagerare som kanske inte nåtts av beskeden om inställda flyg - kommer dock Ryanairs båda avgångar, dels till London och dels till Barcelona, att avgå.

Ryanairs hemsida rapporterar oförändrat att flygverksamheten i hela norra Europa inklusive Sverige återupptas nu under torsdagsmorgonen.

Ryanair ber dock sina passagerare att vara ute i god tid på flygplatsen - det gäller dock särskilt de stora flygplatserna där väldigt många plan ska lyfta och landa när trafiken återupptagits.

Ryanair råder också de passagerare som givit sitt mobilnummer och/eller e-postadress i samband med bokningen att hålla koll på mobilen respektive e-posten - det kan komma meddelanden om inställda eller sena flyg den vägen.