Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

City Airline ställer in- Ryanair flyger igen

Det oberäkneliga askmolnet gör att City Airline/Air Västerås ställer in trafken fram till klockan fem på torsdagseftermiddagen. Ryanair planerar dock normal trafik.

Annons

Beskedet kom sent på onsdagskvällen - efter mycket positiva tongångar om askmolnet från det isländska vulkanutbrottets avtagande, så blev det plötsligt annorlunda.

Nya besked från de meteorologer i Storbritannien som ansvarar för kartläggningen av askmolnet gjorde att City Airline/Air Västerås kvällsflyg Göteborg-Västerås inte kunde avgå och ställdes alltså in i sista stund.

Eftersom det planet skulle ha utgjort morgonflyget vid sextiden på morgonen från Västerås till Göteborg blev morgonavgången av naturliga skäl inställd.

City Airline/Air Västerås har nu tagit det säkra före det osäkra och ställt in dagens samtliga avgångar Västerås-Göteborg, Västerås-Umeå och omvänt utom en:

Om allt går som det ska sista kvällsflyget Göteborg-Västerås med ankomsttid 23.15 att komma till Västerås. Det planet ska - som sagt - utgöra fredagens morgonflyg mot Göteborg.

Enligt de senaste beskeden från Västerås Flygplats - där man håller öppet under hela dagen för att svara i telefon och ta emot passagerare som kanske inte nåtts av beskeden om inställda flyg - kommer dock Ryanairs båda avgångar, dels till London och dels till Barcelona, att avgå.

Ryanairs hemsida rapporterar oförändrat att flygverksamheten i hela norra Europa inklusive Sverige återupptas nu under torsdagsmorgonen.

Ryanair ber dock sina passagerare att vara ute i god tid på flygplatsen - det gäller dock särskilt de stora flygplatserna där väldigt många plan ska lyfta och landa när trafiken återupptagits.

Ryanair råder också de passagerare som givit sitt mobilnummer och/eller e-postadress i samband med bokningen att hålla koll på mobilen respektive e-posten - det kan komma meddelanden om inställda eller sena flyg den vägen.