Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Comeback-silver för Lindberg

Trots två års bortavaro från mästerskapsscenen lyckades Anna Lindberg ta silver på enmeters-svikten i sim EM.

Tävlingen i Budapest var Lindbergs första mästerskap sedan OS i Peking 2008. Sedan dess har hon varit mammaledig sedan hon fött en son i maj och därför fanns det också en rad frågetecken kring hennes form.

I tisdagsförmiddagens kval var svenskan allra bäst av 286,25 poäng före Tania Cagnotto, Italien (284,65). Det gav också förhoppningar om ett tredje raka EM-guld för Lindberg på enmeterssvikten och repris från mästerskapet i Ungern senast.

I stället blev det ombytta roller. Cagnotto fick grepp om finalen och hade inför femte och avslutande hoppet 237,30 poäng mot Anna Lindbergs 230,10 poäng som då betydde en tredjeplats. Cagnotto lyckades hålla nerverna i styr under sitt sista avslutande hopp, 1,5 mollbergare i pik, vilket blev ett guldhopp. Lindberg lyckades tack vare sitt sista hopp klättra upp till en silverplats efter italienskan med 293,70 poäng — sex poäng från guldet.