Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Conny Strömberg med bland världsstjärnorna – över mest sökta hockeyspelarna: "Jag är en profil"

Wayne Gretzky, Jaromir Jagr och Conny Strömberg. Det är några av hockeyspelarna som flest personer söker upp på internet. Conny Strömberg är nämligen den 25:e mest sökta spelaren på sidan Eliteprospects.
– Det är för att jag är en profil, säger Conny Strömberg till Sportbladet.

Den 41-åriga veteranen har gjort över 300 matcher i hockeyallsvenskan och representerat 21 olika klubbar under sin långa karriär. Trots att han inte representerat någon NHL-klubb – och trots att det enbart blivit två säsonger i SHL – så är ändå Conny Strömberg en av de mest intressanta och heta spelarna på nätet.

Enligt Eliteprospect.com – som har en hockeydatabas som täcker en stor del av världens professionella hockeyligor – så är Conny Strömberg en av de mest sökta hockeyspelarna i världen. Han är nämligen den 25:e mest sökta spelaren enligt den populära hemsidan.

Conny Strömberg verkar själv inte vara speciellt förvånad över resultatet.

– Det är för att jag är en profil. Jag berör folk, både positivt och negativt. Det är i såna kretsar man vill vara, säger han till Sportbladet.

Men snart är karriären över för 41-åringen. Nu utvärderar han sina alternativ inför framtiden.

– Jag vill jobba med något inom hockeyn. Scout, agent, coach, sportchef eller kommentator. Jag har inte fått de jobben ännu och då kan jag lika gärna fortsätta att spela. Jag har inte ansträngt mig så mycket, men jag går en agentutbildning nu. Den tar två år och först i november 2018 kan jag vara licensierad agent, säger han.