Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop Extra i Hallstahammar stänger – 13 anställda berörs

Sista försäljningsdag på Coop Extra i Hallstahammar blir den 28 oktober 2018.

Annons

Bakgrunden till nedläggningen är att butiken under lång tid har gått med förlust och att denna negativa trend inte går att vända inom överskådlig tid. Coop har därför beslutat att avveckla butiken.

Personalinformation hölls tidigare idag. Det är i dagsläget för tidigt att säga vad som händer med de anställda. Dialog med facket pågår. Totalt berörs 11 tillsvidareanställda och 2 visstidsanställda på butiken.

– Det är självfallet alltid tråkigt att behöva stänga butiker, men vi kan inte fortsätta att driva butiken med förlust. Vi har under åren jobbat både med att sänka kostnaderna och höja intäkterna, men tyvärr har inte de insatserna kunnat vända utvecklingen. Vi fokuserar nu på att utveckla vårt erbjudande i övriga regionen säger Jerry Pettersson, Distriktschef Västerås/Örebro i ett pressmeddelande.

Coop säger sig se positivt på Mälardalen och arbetar intensivt på att hitta nya optimala etableringslägen för nya butiker.

En satsning omkring Västerås och Köping ligger i linje med Coops etableringsstrategi och man har en kontinuerlig dialog med potentiella fastighetsägare.

VLT har besökt Coop för att intervjua personalen, men de hänvisar till Coops pressavdelning.