Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop i Tillberga läggs ner

Den 31 mars nästa år drar Coop Nära i Tillberga sin sista suck. Butiken har dragits med underskott sedan länge och till slut höll det inte längre. Beslut om nedläggning är taget.

Tillberga. Butiken har enligt Coop gått med förlust under flera år och det är ekonomiskt ohållbart att fortsätta att driva verksamhet där, menar Coops presschef Louise Stephan.

– Vi har genomfört olika åtgärder för att öka försäljningen men det har tyvärr inte hjälpt. För att Coop ska kunna utvecklas och bli bättre måste alla våra butiker vara lönsamma.

Sista försäljningsdag kommer att bli den 31 mars nästa år och de sex fast anställda samt fem visstidsanställda förlorar därmed sina jobb.

– Det pågår nu fackliga förhandlingar så för tillfället kan jag inte säga mer vad som händer med de anställda men vi vill givetvis göra vad vi kan för att ta hand om dem på bästa sätt.

Kan de komma att erbjudas andra anställningar inom Coop?

– Vet inte eftersom fackliga förhandlingar pågår. När de är slutförda kan vi ge svar på den frågan.

Finns det beslut om att ytterligare någon Coopbutik i länet ska läggas ner?

– Nej, det här var ett enskilt beslut, säger Louise Stephan.

Varken butikschefen Dan Melin eller regionchefen Per Persson ville under gårdagen kommentera nedläggningsbeslutet.