Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop-rånare erkänner fler rån

Det väpnade rånet mot OKQ8 i Fagersta har klarats upp. En Salabo i 25-årsåldern, som sitter häktad för ett grovt åldringsrån i Sala-trakten och ett rån i Surahammar, har erkänt.

Det var strax före klockan 21 på kvällen den 28 maj i år som en pistolbeväpnad och maskerad rånare klev in på OKQ8 på Norbergsvägen och krävde en kassörska på de pengar hon hade i kassan.

Polisen var snabbt på plats efter rånet men trots det kunde ingen gärningsman gripas.

Nu har en Salabo i 25-årsåldern, som var med och rånade och band en åldring i Broddbotrakten i början av juni, tagit på sig rånet mot OKQ8-macken. 25-åringen är samma man som erkänt att han rånat Coop i Surahammar i mitten av maj.

– En annan Salabo, som häktats för medhjälp vid rånet i Broddbo, misstänks ha hjälpt honom även vid dessa rån, säger polisinspektör Hans Gunnarsson vid länskriminalen i Sala.

25-åringen, som nu skall omhäktas, erkände rånen sedan polisen vid en husrannsakan hittat kläder och en väska som stämde in på beskrivningen av den maskerade man som rånade Coop i Surahammar den 14 maj. Även en pistolattrapp, liknade det vapen som användes i Fagersta och Surahammar, togs i beslag.