Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Coop-rånare erkänner fler rån

Det väpnade rånet mot OKQ8 i Fagersta har klarats upp. En Salabo i 25-årsåldern, som sitter häktad för ett grovt åldringsrån i Sala-trakten och ett rån i Surahammar, har erkänt.

Annons

Det var strax före klockan 21 på kvällen den 28 maj i år som en pistolbeväpnad och maskerad rånare klev in på OKQ8 på Norbergsvägen och krävde en kassörska på de pengar hon hade i kassan.

Polisen var snabbt på plats efter rånet men trots det kunde ingen gärningsman gripas.

Nu har en Salabo i 25-årsåldern, som var med och rånade och band en åldring i Broddbotrakten i början av juni, tagit på sig rånet mot OKQ8-macken. 25-åringen är samma man som erkänt att han rånat Coop i Surahammar i mitten av maj.

– En annan Salabo, som häktats för medhjälp vid rånet i Broddbo, misstänks ha hjälpt honom även vid dessa rån, säger polisinspektör Hans Gunnarsson vid länskriminalen i Sala.

25-åringen, som nu skall omhäktas, erkände rånen sedan polisen vid en husrannsakan hittat kläder och en väska som stämde in på beskrivningen av den maskerade man som rånade Coop i Surahammar den 14 maj. Även en pistolattrapp, liknade det vapen som användes i Fagersta och Surahammar, togs i beslag.