Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Corpus et spiritus - mässa om hälsa och alternativmedicin

I helgen hålls mässan Corpus et spiritus om hälsa och alternativmedicin på Växthuset i Västerås.

Förra gången mässan hölls kom cirka 250 besökare och när VLT var på plats på lördagen såg det ut att vara mycket folk. Utöver de produkter som de olika utställarna erbjöd, som till exempel hälsokost, kristaller och blomsterextrakt, hölls även föredrag och storseanser.

Eeva-Kaarina Ahlström arrangerar mässan.

- Framför allt är det en hälsomässa men vi vill också bygga upp ett forum för utställaran som ofta är små företag som annars kanske inte syns så mycket, säger hon.

Vad säger du till de som är skeptiska till alternativmedicin?

- Det är till att börja med inget som ska konkurera med sjukvården utan någon som ska ses som ett komplement. Men jag tycker att man ska komma hit med ett öppet sinne och sunt förnuft och pröva på.

Mässan innehåller också några kontroversiella inslag, som till exempel healing. VLT:s reporter deltog i en healingsession ledd av Öystein Ödeverp som med tankekraft botar krempor mot ett inträde på 100 kronor per person.

- Jag koncentrerar mig på den kroppsdel det är fel på och skickar dit energi. Sen vet jag inte vad som händer, men det fungerar, säger han när VLT frågar honom hur det hela går till.

VLT:s reporter märkte ingen effekt av behandlingen, men övriga deltagare verkade nöjda och hjälpta.

Kompisarna Anna Ekström, Maria Lindberg och Viktoria Johannsson är tre av besökarna på mässan. De säger att det är deras må-bra-dag. Även om de tycker att det är lite trångt och hade hoppats på fler utställare så har de trevligt.

- Det är spännande och intressant, det kommer så mycket nytt hela tiden inom det här området, säger Anna Ekström.

Tjejerna säger att de troligen även kommer gå på nästa upplaga av Corpus et spiritus.