Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny cykelfest i Norberg

Nära 500 personer ska vara med och cykla Engelbrektsturen i Norberg på söndag, och arrangörerna räknar med att ännu fler kommer anmäla sig på tävlingsdagen.

Annons

För första gången går mountainbiketävlingen Engelbrektsturen av stapeln i Norberg.

– Vi kände att vi ville prova på någonting nytt. Cykelsporten växer mycket bland motionärer och vi ville passa på att visa upp sporten, säger Kicki Wallin, ordförande för Norbergs Cykelklubb och tävlingsledare för Engelbrektsturen.

Norbergs CK har tidigare arrangerat många mountainbiketävlingar men i år arrangerar de en tävling som är en del av Långloppscupen för första gången. Långloppscupen är den ledande aktiviteten inom svensk mountainbikesport och består i år av sju olika lopp, från Varberg till Stockholm, och Engelbrektsturen är ett av dem.

I tävlingen finns både tävlingsklass för herrar och damer och motionsklass för herrar och damer. För tävlingsklassen är sträckan som ska cyklas 80 kilometer lång. De som tävlar i motionsklassen kan välja mellan att bara cykla ”halvan” på 40 kilometer, eller hela sträckan på 80. ”Halvan” utgörs av Engelbrektsloppets spår.

Hittills är nästan 500 deltagare anmälda, och det är ungefär så många som Norbergs CK hade trott skulle delta.

– Men vi räknar med att ungefär hundra till kommer att vara med och tävla, säger Kicki Wallin.

Deltagarna kommer från cykelklubbar runt om i landet, men många av dem är också lokala förmågor och motionärer. Anmälningen via Internet är nu stängd, men de som vill vara med kan anmäla sig direkt på plats på söndagsmorgonen. Kicki tycker att det är kul att så många motionärer vill vara med, och kanske blir det ännu fler.

– Terrängen är inte så tekniskt svår, så det är nog en runda som många kan klara, säger Kicki Wallin.

Det är en ganska snäll bana med mycket grusvägar och fina stigar. Tävlingen arrangeras i samarbete med Engelbrektsloppet, och precis som löpartävlingen är start och målgång på torget i Norberg.

Mer läsning

Annons