Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelsamba för hållbart Sverige

Vi måste ta bättre hand om naturen och varandra, tyckte tre utflyttade västeråsare och gav sig ut på en cykelresa från Malmö till Stockholm. I veckan nådde de sitt mål.

–Vi ville lägga fokus på hållbar utveckling och visa att det kan vara roligt och inte bara något jobbigt, säger Västeråsbördiga Erik Wallnér som är en av dem som cyklat.

Cykelsamba är namnet på resan, som har haft som syfte att sätta fingret på vad det är som faktiskt gör oss lyckliga och hur vi kan leva på ett mer hållbart sätt.

Under färdens gång har de passerat bland annat Ystad, Åhus, Kalmar, Öland och Gotland.

Erik Wallnér räknar med att mellan 40 och 50 personer har cyklat, och många har anslutit under resans gång.

Vad har ni gjort längs vägen?

–Det har arrangerats workshops, vi har varit på World Scout Jamboree, spelat musik på torg i Kalmar och Kristianstad, besökt en flyktingförläggning utanför Nybro och spelat fotboll och grillat med ensamkommande flyktingbarn. Och så har vi besökt flera ekologiska gårdar och pratat med lantbrukare.

I måndags trampade Erik Wallnér och hans följe in på Sergels torg i Stockholm och mottogs av bland andra Miljöpartiets språkrör Gustav Fridolin.

Har träningsvärken smugit sig på än?

–Ja, man känner sig riktigt skön i kroppen. Låren är värst, men man mår ändå väldigt bra. Vi har levt hälsosamt och ätit nyttig mat, så det har varit en bra resa för själen.