Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cykelstöld gör att hemtjänsten får gå

Cyklarna stod låsta i cykelstället utanför Attendo Cares lokal på Regementsgatan när de stals natten mot tisdag.

Cykelstölden har skett någon gång mellan klockan 22 på tisdagskvällen, då kvällspersonalen slutar, och strax före 7 på morgonen då dagpersonalen kommer.

– Vi behöver verkligen cyklarna, de är i drift varje dag. Nu måste personalen gå till kunderna. Det i sin tur innebär att de inte kan hålla tiderna, säger Lina Sjöstrand, verksamhetschef på Attendo Care på Viksäng, som drabbades.

Attendo har 55 anställda som arbetar i olika skift och de besöker kunder som finns i ett område som sträcker sig runt halva Viksäng, Klockartorpet och Södra Skiljebo.

Stölden är naturligtvis polisanmäld. Lina Sjöstrand hade under förmiddagen i går inte hunnit kontrollera med försäkringsbolaget angående ersättning.

– Med den utrustning cyklarna har kostar de 5 000 kronor styck i inköp, säger hon.

En av de totalt 15 personalcyklarna hade tagits hem för kvällen av en i personalen, en lämnade tjuvarna kvar i cykelstället.

Verksamheten hoppas vid årsskiftet flytta till nyrenoverade lokaler i Viksängs centrum.

– Mimer, som vi hyr av, erbjuder oss där en låsbar cykelbod, säger Lina Sjöstrand.