Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Cyklar för barnens rätt

Trött, kall och blöt, men ändå nöjd med avklarat dagsverke. Oscar Haglind cyklar Sverige runt för att samla in pengar till Bris.

I drygt en och en halv vecka har han varit ute för att samla in pengar till Barnens rätt i Samhället, Bris. Starten var i Malmö och om drygt två veckor väntar målgången i Luleå. De flesta depåstopp är i centrum i de 20 städer som ligger längs färdvägen.

-Vi läste om det och tänkte att det är klart vi ska stödja det här, säger Sebastian Eriksson på Chantal som tillsammans med Västerås Citysamverkan och Punkt bidrar med 7 500 kronor till kampanjen.

Måndagens etapp gick från Stockholm till Västerås via gamla E18 – och även om vädret inte var på hans sida var Oscar ändå nöjd med dagsturen.

-Det regnade rejält i början, men sedan har det avtagit och då tycker jag att det är rätt skönt att cykla i regn.

Oscar Haglind beskriver sig själv som socialt intresserad och det var därför han nappade på annonsen där Bris sökte någon som var villig att cykla genom Sverige för en god sak.

- Jag har en tendens att inte förstå mig på vad jag gett mig in på förrän jag är i det.