Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Då gör vi mål på Hammarby”

Årets häftigaste bortamatch – Hammarby på Söderstadion. Då ska VSK Fotboll fortsätta att göra mål.
– Gör vi ett antal saker rätt så kommer vi att göra mål, säger tränaren Kalle Granath.

Detaljerna i spelet han pratar om är följande:

– Vi har några punkter i spelet där vår lägstanivå måste bli bättre, bland annat fasta situationer och defensiven. Gör vi de säkerna rätt och fortsätter att ställa om och kontra så bra som vi kan, då gör vi mål och har en bra chans att skrälla, säger Granath.

Hur stor chans?

– Skrällchansen är 90 procent, ha, ha. Nej, men jag tror på att vi kan åka dit och göra en bra match.

Hammarby är två poäng före VSK i tabellen – på sex inspelade poäng.

Men Söderlaget har bara gjort fyra mål. VSK har gjort dubbelt så många.

Det trodde man inte innan säsongen?

– Nej, för två, tre veckor sedan var jag ju en idiot som bara spelade med en forward. Sedan dess har vi gjort sex mål på två matcher. Vi är giftiga framåt och har Mattias Mete i målform.

Hur ska defensiven bli bättre?

– När vi hade svårt att skapa målchanser gav jag de offensiva spelarna förtroende och jag tänker göra precis likadant nu. Vi jobbar på det varje dag och kommer att fortsätta med det. Vi har ett upplägg som jag tycker är väldigt bra och anledningen till att vi fortsätter att utvecklas snabbare än de flesta lag i Sverige.

Hammarby spelar nästan alltid inför storpublik – ofta över 10 000. Om det blir det i morgon kan vi låta vara osagt. Men det blir en speciell match för Grönvitt.

– Ja, absolut. Det blir en jäkligt rolig match för spelarna att spela med tanke på publiken och intresset för matchen. På den här nivån är Hammarby ett lag med stor tradition.

Efter att ha videoanalyserat senaste matchen mot Värnamo är Granath nöjd och säger:

– De hade förvisso mer boll än oss. Men vi hade definitivt fler klara lägen än dom. Vi kommer rättvända i straffområdet fler gånger än dom. Så jag är nöjd med det sättet vi spelat just nu. Vi spelar den typ av fotboll vi behärskar.

VSK får tillbaka spelare till stormatchen.

Lagkaptenen Oscar Pehrsson är redo att starta. Frågan är om han gör det eller om Per Pettersson fortsätter bredvid Marcus Danielson?

– Jag får ta mig en ordentlig funderare på den positionen. Det är kaptenen och förra årets bästa spelare vi pratar om.

Dessutom är Temesgen Berhane tillbaka i spel igen.

– Han tycker själv inte att han är redo att starta och det respekterar jag. Han kommer att göra ett inhopp.