Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Då ska bussen börja gå till Öster Mälarstrand – och så ofta blir det

Öster Mälarstrand har växt till en stor stadsdel – utan lämplig bussförbindelse. Från och med den 20 augusti blir det ändring på det. Då börjar linje 11 att trafikera stadsdelen.

Tidtabellen för hösten är klar och börjar gälla från och med den 20 augusti. En nyhet är att linje 11 ska trafikera Öster Mälarstrand alla dagar i veckan mellan klockan 9 och 20. Avgångarna är en gång i timmen.

Sträckan förlängs från den nuvarande ändhållplatsen Kaserngatan till den nya ändhållplatsen Råsegelgatan på Öster Mälarstrand.

Den nya linjesträckningen för linje 11 blir därmed från Eriksborg till Öster Mälarstrand via Bäckby, Råby, centrum, Centralen, sjukhuset och Viksäng.

Som VLT berättade i november 2017 valde kommunen mellan två olika förslag: Att förlänga linje 7, med avgångar varje halvtimme, eller linje 11 med avgångar en gång i timmen. Att förlänga linje 11 skulle kosta en tiondel jämfört med det andra förslaget.

Du kan läsa om ytterligare förändringar i VL:s trafik på hemsidan.

Läs också insändaren från kommunen: Då kommer busslinjen till Öster Mälarstrand