Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dag 4: Rätten såg mordplatsen

På måndagseftermiddagen var Västmanlands tingsrätt uppe i Fagersta för att med egna ögon se platsen där den 45-årige Fagerstaföretagaren mördades.

Dagen började i Västmanlands tingsrätt i Västerås med att den mördade mannens mor – som var den sista människa bortsett från mördaren som såg sin son i livet den 27 april förra året – berättade om de iakttagelser hon gjorde under mordkvällen och hur livet har varit sedan mordet.

Därefter vidtog förhör med advokaten som förvaltar den mördade mannens dödsbo, bland annat för att få klarhet i många av de ekonomiska faktorer som åklagaren anser ligger bakom mordet på 45-åringen.

Varpå hela rätten åkte till Fagersta för syn på plats.

Åklagarna uttryckte under tredje rättegångsdagen farhågor för säkerheten på mordplatsen då rätten skulle hålla syn där, men de farhågorna visade sig obefogade.

– Allt gick helt enligt planerna, säger rättens ordförande, rådman Johan Alvner.

Säkerhetsfrågan gick lätt att lösa eftersom endast en av de åtalade – den 46-åriga kvinna som skjutsade den 31-årige mördaren till närheten av mordplatsen – ville med egna ögon se huset eftersom hon – till skillnad från de övriga tre åtalade – inte varit där.

Rättegången fortsätter under tisdagen och torsdagen denna vecka i Västmanlands tingsrätt med förhör av den 22-åriga kvinna som är syster till 45-åringens änka och maka till den 31-årige man som erkänt att han mördat 45-åringen.