Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagens flyktingpolitik gör SD till största parti

Har skrivit debattinlägg tidigare om invandringen till vårt land och kritiserat vårt många gånger skamliga sätt att agera efter beviljad asyl – integrationen. Vad har hänt? Alltför lite.

I dag väller människor på flykt in i landet. Situationen upplevs som kaotisk.

Kommuner och landsting klagar, saknar kapacitet för att göra vad som krävs och känner sig överkörda. Våra politiker gömmer sig bakom krav på ansvar och utmaningar.

Utmaningar som kanske är helt omöjliga att klara och medför problem vi tvingas leva med i all framtid.

Politikernas begärda ansvar av andra ligger i hög grad på dem själva, regering och riksdag! Sex partier av sju vägrar förstå att invandring och beviljad asyl måste balanseras mot resurser som bostad, arbete, skola, sjukvård och social service.

Ett parti, SD, sticker ut och föreslår reglerad invandring utifrån dessa resurser. Den efterföljande integrationen måste ges tillfälle att fungera.

Detta kan väl inte vara fel? Är det inte löjeväckande omoget att övriga partier i regering och riksdag på ett mobbingliknande sätt ständigt nonchalerar en sådan politik? Utan att i övrigt sympatisera med SD är deras syn på invandring realistisk för att inte säga helt nödvändig.

Vi kan inte ha en öppen okontrollerad gräns mot världens elände.

Självklart skall vi ställa upp som medmänniskor med “varma hjärtan” och “utsträckta händer”. Men det finns gränser och anledningar till restriktioner.

De av världens alla nödlidande människor som tvingas leva i flyktingläger eller på annat sätt har fått en omänsklig livssituation är flera gånger större än hela Sveriges befolkning. De som ivrar för en obegränsad invandring till Sverige måste inse detta.

Man måste också ha respekt för den del av svenska folket som i generationer kämpat för att nå den standard och kultur vi har. Det finns anledning att slå vakt och inte rasera genom import av problem orsakade av främmande länders politik, religion och kultur.

Man borde inte behöva skriva om självklarheter men nog kan man bli frustrerad över hur svensk flyktingpolitik ser ut i dag. Misstag som ger avtryck i kriminalitet. Exempel:

Varför är det så omöjligt att skapa begreppet ”tillfällig asyl” så att flyktingar som visar sig helt omöjliga att ha kvar i vårt samhälle kan utvisas?

Varför ”orkar” vi (polisen) inte visa ut invandrade personer som ej beviljats asyl? Mer än 6000 icke asylberättigade gömmer sig i dag i Sverige.

Varför är det så svårt att förstå att en misslyckad integrationsprocess kan skapa hat mot Sverige och svenskarna. Ett hat som lätt övergår till hämndaktioner i vårt samhälle.

Varför skall vi fortsätta med en urusel flyktingpolitik och på så sätt hjälpa SD att bli Sveriges största parti vid nästa val?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel