Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att se över din elförbrukning

Kommunens mål är att minska hushållens elförbrukning med 5 procent per person.

Annons

Västerås. För den som vill minska sin klimatpåverkan och samtidigt dryga ut kassan är energisparandet en god idé, menar Anna Malmström, som är energi- och klimatrådgivare vid Västerås stad.

– Det är ett väldigt tacksamt miljöengagemang med tanke på att man kan spara pengar på det också, säger hon.

Anna Malmström har arbetat med projektet Energisparkampanjen sedan 2010. Målet har varit att varje västeråsare ska sänka sin el- och värmeförbrukning med 5 procent tills kampanjen avslutas i år.

Ett 20-tal områden i Västerås har sedan 2009 fått besök av Västerås stad. I lördags var det Öster Mälarstrands tur. På plats fanns även Mälarenergi som gav besökarna energirådgivning. De fick även testa elcyklar och delta i tävlingar.

– Elcykeln och elbilen brukar väcka intresse, sedan får vi ofta frågor om belysning. Ett tips är att byta ut de lampor som används mycket, som över köksbordet och utomhus, till energieffektiva lampor. Kyl och frys kan man också se över, så att man inte har för kallt.

Stefan Nilsson från Mälarenergi ger också tips.

– Det är viktigt att se över sitt elhandelsavtal och det här är en bra tid att göra det eftersom elpriserna är så bra, säger han.

Annons