Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dagsböter för dödshot

Den 35-åriga kvinnan dödshotade pappan till sitt barn.

Nu döms hon till 40 dagsböter om 50 kronor styck, totalt 2000 kronor. Mannen och kvinnan har tidigare haft ett förhållande och har en dotter tillsammans.

Dottern spenderar merparten av sin tid hos 35-åringen men bor varannan helg hos sin pappa.

Det var under en helg i januari när dottern vistades hos fadern som den 35-åriga kvinnan uppger att hon trott att fadern lämnat dottern ensam hemma. Kvinnan ska då ha blivit orolig över dotterns säkerhet.  Kvinnan ska då ha blivit orolig över dotterns säkerhet. När mannen var och handlade mat ringde kvinnan upp och hotade honom till livet. Enligt kvinnan var hon rädd för dotterns säkerhet och menade inte allvar med hoten.

Pappan har vid tidigare tillfällen hotats av den 35-åriga kvinnan men det här var första gången hon använt ordet döda. Mannen har uppgett att kvinnans tonfall och sätt att uppträda gjort honom både rädd och orolig. Kvinnan är sedan tidigare ostraffad.