Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dåligt med plats för båtar i Västerås

Västerås är Mälarstaden, med allt vad det innebär med bad, vackra vyer, sjöfart och båtliv. Det är något vi ska värna om, alla har inte samma vackra omgivning som vår stad.

Vi moderater har noterat bristen på båtuppställningsplatser som finns i staden. Detta har framför allt märkts bland medborgarna på senare tid när byggnationerna nära vattnet varit många.

Den här tiden på året markerar slutet på sommarens båtliv i Mälaren och många båtar ska tas upp. Men på Lövudden är det kö för att få en båtuppställningsplats.

Detta riskerar att skada staden. Det behövs en långsiktig planering för att säkerställa att västeråsarna har tillgång till båtplatser, bryggor och uppställning för vinterförvaring. När Västerås växer är viktigt att även antalet båtplatser växer, så att fler kan ta vara på Mälarens möjligheter.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel