Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel Gustavsson siktar på Europa

För varje år i AIK har han utvecklats. I år siktar ex-VSK-aren Daniel Gustavsson på att höja sig ytterligare en nivå – och kanske få chansen att flytta utomlands.

Annons
Proffsdrömmar. Daniel Gustavsson gör i år sin femte säsong med AIK. Hans kontrakt med Solnaklubben går ut efter nästa säsong och om han får chansen vill ”DG” gärna prova på spel i en större liga efter det. Foto: Scanpix$RETURN$$RETURN$

I likhet med den svenska vintern har försäsongen för de allsvenska klubbarna varit lång.

Kungsörsonen Daniel ”DG” Gustavsson,s AIK inleder med att möta Elfsborg borta på måndag.

Premiären närmar sig. Börjar det bli nervöst?

– Njae, nervöst vet jag inte. Det ska bara bli kul att det drar i gång nu.

Både under försäsongen och Svenska cupen har Daniel Gustavsson fått mycket speltid, men om det innebär att han får en startplats mot Elfsborg vet han inte.

– Det är riktigt tight om platserna i laget, så jag vet inte riktigt hur det blir. Om jag inte får starta så är det bara att kriga på ändå. Till slut kommer chansen, säger yttermittfältaren.

Vilka är det främst som konkurrerar om platserna på din position?

– Nabil Bahoui, Martin Mutumba, Lalawélé Atakora och Viktor Lundberg kan alla spela där så det finns en del att välja på. Konkurrensen är riktigt tuff, men det är jag van vid. Det är bara att visa för tränaren att jag ska spela.

Hans AIK blev fyra i tabellen i fjol. I år är målet givet; att komma högre upp i tabellen.

– Det uttalade målet är topp tre och det har vi truppen för. Vi kan klara av det.

Har du några egna mål inför säsongen?

– Egentligen inte. Bara att spela så mycket som möjligt, göra fler mål och mer assist. Jag hade många målchanser i fjol, men var inte tillräckligt kylig och distinkt när lägena kom. Det måste jag jobba på i år, säger Gustavsson, som gjorde tre mål och fyra assist i allsvenskan i fjol.

Årets säsong blir den femte i Solnaklubben för IF Rune-produkten sedan flytten från Västerås SK 2008. Fem lärorika säsonger, både på och utanför fotbollsplanen, anser han.

– Jag har blivit bättre på allt. Varje år har speltiden ökat och prestationerna ständigt förbättrats. Jag sköter kosten och min sömn på ett bra sätt. Jag har vuxit upp, säger han.

22-åringen har kontrakt med AIK till slutet av nästa säsong och är nöjd med det, men han hymlar inte med att han gärna går vidare i karriären.

– Målet är att komma ut och få spela i Europa.

Annons