Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Nordström: De avgörande ögonblicken – nu inleds en ny artikelserie i VLT

 
Ögonblicket – med hjärtat i Västerås
Visa alla artiklar

Ögonblicket en människa aldrig glömmer. Ögonblicket som gjorde att man fattade ett livsavgörande beslut. Ögonblicket som förändrade livet. Det är temat för en ny artikelserie som VLT inleder i dag.

Anmäl text- och faktafel

Ett tidningsföretag år 2020 lever under ständig förändring. Det är någonting som vi som jobbar inom mediebranschen har vant oss vid sedan länge. För oss är det givetvis framför allt digitalisering och därmed också många människors förändrade medievanor som förändrat vårt arbete sedan ett antal år tillbaka.

Förr var det till exempel stor skillnad på en journalist på VLT och Sveriges Television. VLT-journalisterna skrev artiklar, andra fotograferade. SVT gjorde just tv. I dag gör VLT i många fall mer tv än vad till exempel SVT Västmanland gör. Våra journalister skriver texter, tar bilder, gör tv, arbetar i sociala medier med mera. Samma sak är det för journalister på tv, som numera även skriver texter.

Förändringarna är nödvändiga för att vara så bra som möjligt i alla kanaler. Men, även om vi hela tiden arbetar med att förbättra oss digitalt är papperstidningen fortsatt lika viktig. Somliga föredrar att konsumera vår journalistik digitalt, andra i pappersform. Därför arbetar vi fortsatt för att vara så bra som möjligt i alla publiceringskanaler.

Sedan i höstas har VLT drivit ett redaktionellt varumärkesprojekt. Det projektet har ett enda syfte, nämligen just att vara så bra som möjligt för våra kunder oavsett publiceringskanal. För att få ännu bättre kunskap om vad våra läsare tycker om oss lanserade vi även en läsarenkät som gav oss närmare 1 000 svar och goda kunskaper. Vi har enormt engagerade läsare, vilket jag är mycket tacksam för.

Om man ska sammanfatta de många olika synpunkterna tyckte de som svarade på enkäten att VLT är nära och pålitliga. De svarande efterlyste även mer inspiration och fördjupning. Detta har vi lyssnat på och vi har sedan i höstas också successivt fört in fler moment och till viss del en annan journalistik. Jag är glad över att läsare har hört av sig och uttryckt att de nu ser en ökad bredd av innehållet i VLT.

Den artikelserie vi nu lanserar, ”Ögonblicket”, är ett sätt att fortsätta bredda innehållet – och det kommer vi att fortsätta med. Det här är ett arbete som aldrig kommer att ta slut. Vi har våra läsare i fokus, därför är jag så tacksam över att så många hör av sig. Alla synpunkter är lika välkomna, oavsett om de innehåller beröm eller kritik.

Vi har också bearbetat vårt läsarlöfte. Detta för att tydligare sammanfatta vad VLT står för.

VLT:s läsarlöfte lyder så här:

Vi står för demokrati, yttrandefrihet och alla människors lika värde.

Vi är navet i den lokala debatten.

Vi är snabba med nyheter och vi går på djupet.

Vi granskar och speglar livet i Västerås, Hallstahammar och Surahammar.

Vi roar och vi oroar.

Vi engagerar och debatterar.

Vi berättar det du vill veta och överraskar med att berätta det du inte visste att du ville veta.

Vi finns i Västerås hjärta.

I artikelserien ”Ögonblicket” kommer just också berättelser med hjärtat i Västerås. I den kommer du att möta människor du känner igen sedan tidigare, men också nya bekantskaper. Det gemensamma med alla är att de just berättar om sitt ögonblick.

Vi har nämligen alla våra ögonblick. Ögonblicken vi aldrig glömmer. Ögonblick av djup sorg, ögonblick av outsäglig lycka, ögonblick av beslutsvånda, ögonblick när vi fattade rätt beslut, eller ögonblick vi ångrade.

Jag tror och hoppas att ni kommer att uppskatta att läsa om dessa berättelser. Fortsätt också att komma med era synpunkter och tankar, ert beröm eller er kritik.

Alla synpunkter från er läsare är lika viktiga för oss.

Det är för er vi gör vår journalistik.