Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Daniel Nordström: Torsdagens tidning ser annorlunda ut – här är anledningen

"Torsdagens tidning (191219) blir den sista som totalutdelas. Anledningen är att VLT vill värna de betalande kunderna", skriver VLT:s chefredaktör Daniel Nordström – som också förvarnar om att torsdagstidningen blir annorlunda.

Anmäl text- och faktafel

Morgondagens tidning, torsdagen den 19 december 2019, är på sitt sätt unik. Detta är nämligen den sista torsdagen då vi delar ut tidningen gratis till icke prenumeranter. Därefter är det slut med detta. Anledningen är att vi vill värna våra prenumeranter, oavsett prenumerationsform.

Tidningen den 19 december kommer också att vara annorlunda. Det beror på att vi har betydligt tidigare tryckstart än normalt. Det innebär att vi inte får med sena nyheter och inte heller sport. Tyvärr hinner vi till exempel inte få med någon text från den allsvenska ishockeymatchen mellan Västerås IK och Södertälje, vilket jag ber om ursäkt för. Alla som vill följa matchen kan emellertid, som alltid, göra det via vlt.se.

Precis som vi skrivit om tidigare har VLT bytt tryckeri – och faktum är att vi kommer att göra det på nytt i början av nästa år. Den 10 december lämnade VLT V-Tab för att istället trycka i Akalla. Genom vårt nya tryckeriavtal sparar vi viktiga pengar, men det är också alltid vanskligt med tryckeribyten. Den första veckan med det nya tryckeriet har vi också haft en del problem. På vissa håll har tidningen delats ut senare än normalt. Dessutom har inte tryckerikvaliteten varit så bra som vi önskar alla dagar. Jag ber om ursäkt till de kunder som drabbats av detta.

En rad åtgärder har gjorts i tryckeriet i Akalla de senaste dagarna

En rad åtgärder har gjorts i tryckeriet i Akalla de senaste dagarna, vilket jag hoppas kommer att innebära att dessa inledande problem inte fortsätter. Den 25 februari 2020 sker nästa tryckeribyte för VLT. Från och med det datumet kommer VLT att tryckas i Falun. Men, det får vi återkomma till längre fram.

Nu gäller det alltså tidningen den 19 december, där jag förvarnar om att vi inte kommer att ha med sena nyhets- och sporthändelser. Men, det kommer också att vara en engångsföreteelse. VLT:s tryckeribyten innebär framöver inte någon förändring när det gäller sena nyhets- och sporthändelser. Anledningen till den tidigare trycktiden är enbart den större upplaga som trycks i samband med denna sista totalutdelning.

Som jag skrev tidigare vill vi värna våra betalande kunder. Det gör vi redan digitalt där 90 procent av vår journalistik enbart är för prenumeranter. Det är fullt logiskt att vi gör detsamma med tidningen. I slutet av februari har VLT premiär för en helt ny produkt, gratistidningen VLT Stadsliv som Maria Björkman är redaktör och utgivare för. Den kommer att ha unikt material och skilja sig från huvudtidningen VLT. Den kommer dels att delas ut till hushållen, dels vara ställdistribuerad.

Tills sist vill jag tacka er prenumeranter för det stora engagemang ni visar. Ni är alltid lika välkomna med era tankar och synpunkter.