Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Danielson frälste VSK

Här är den galna dramatiken på Swedbank Park. Marcus Danielson frälste VSK Fotboll i ödesmatchen mot Brage – på straff i 94:e minuten.

Grönvitt var tvunget att slå Brage – helst med stora siffror – för att ha en realistisk chans att klara sig kvar i Superettan.

Det blev ingen storseger. Men efter 2-1 hemma mot Brage lever drömmen.

Det kan Grönvitt tacka mittbacksgiganten Marcus Danielson för. Utöver en stark defensiv insats skickade Danielson in två livsviktiga mål.

Han inledde med att göra 1-0 i första halvlek – och när hela Västerås var redo att döma ut VSK:s överlevnadschanser i Superettan tilldömdes Grönvitt straff. I 94:e minuten.

Straffen tillkom efter en hörna och Danielson klev fram. Inbytte Bragekeepern Pontus Hagström gick rätt – men Danielsons prickskytte var kvalitativt nog för att gå i nät ändå.

Nu lever Grönvitts dröm om att klara kval. Men det lär krävas ytterligare fyra poäng på de två sista omgångarna för att göra det till verklighet. Brage är fortfarande tre poäng före och har åtta plusmål tillgodo.

VSK har Assyriska borta och Landskrona hemma kvar att möta. Mot AFF får laget klara sig utan mittbacken Oscar Pehrsson som drog på sig ett gult kort.

Skyttekungen Mattias Mete missar också matchen. Han drog på sig två gula och fick rött kort efter att ha gått fult in i en duell med Adam Gradén efter 57 minuter.

I första halvlek blev Brage tvunget att byta målvakt. Samma öde inträffade för VSK i andra. Efter 71 minuter tvingades Daniel Svensson att kliva av och ge plats för Adrian Forsgren.