Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansande systrar kan bli Årets bild

Frilansfotografen Anders Forngren är nominerad till tävlingen Årets bild. Vilken bild som juryn fastnat för vet han inte ännu.

Annons

I fjol vann frilansfotografen Anders Forngren klassen för humorbilder i tävlingen Årets bild. I år verkar det bli ännu ett pris för västeråsaren.

Tävlingen är prestigefylld och Anders Forngrens fem inskickade bilder tävlade mot 4 305 andra bilder. I tisdags publicerades namnen på de nominerade fotograferna.

- Det känns jättekul. Men jag vet ju inte vilken av mina bilder som juryn valde. Det avslöjas när priserna delas ut, säger Anders Forngren.

- Jag tror att juryn valt bilden av två dansande systrar. Det reportaget publicerades i VLT 2 februari 2009.

Vad betyder ett pris i tävlingen?

- Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Någon sorts bekräftelse är det förstås, och gör att man blir mer känd som fotograf.

- Det är också roligt att få vara med och tävla mot större tidningar som har helt andra resurser och kan skicka sina fotografer över hela världen. Jag jobbar med Västerås med omnejd som bas.

Årets bild

Antalet bilder var rekordhögt även i år i Pressfotografernas klubbs årliga tävling. 320 fotografer hade skickat in 4310 bilder och 56 bildspel i årets upplaga av Årets Bild 2010.

Nytt i årets tävling var klasserna Årets bildspel, Årets Samtida reportage och Årets portättberättelse.

Tävlingen har 13 anmälningsklasser samt Årets fotograf och Årets Bild.

En första, andra och tredje pristagare utses i varje klass och dessa kommer att tillkännages den 5 mars på Conventum Kongress i Örebro. En spännande inledning på fredagen är ett internationellt tryckfrihetsseminarium i samarbete med NA och TU.