Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansshow till Västerås

Tre västeråsare är med när Balettakademiens avgångselever bjuder på en dansshow i Västerås på fredag.

Annons

Föreställningen som just nu går på turné i Sverige är slutpunkten på den tre år långa dansutbildningen. De arton unga dansarna har satt ihop en show med en blandning av jazz, modernt och street.

– Det blir ett potpurri av olika koreografier och även med en del sånginslag, säger 24-åriga Johanna Spadaro från Västerås som tidigare dansskolats i bland annat Västerås kulturskola, Västerås danscenter och Danshuset.

Showen som heter All in har redan visats i Linköping, Växjö och Säffle. Efter Västeråsbesöket avslutas turnén på Dansens hus i Stockholm.

Även Aron Kwiek och Joakim Andersson som ingår i ensemblen är från Västerås. Alla tre går på Balettakademiens musikalinriktning.

Efter avslutad utbildning hoppas Johanna Spadaro på roller i musikaler. Hon har redan avverkat flera auditions och väntar nu på besked om eventuella roller.

– Vi får se hur det går. Jag ska även åka till New York och LA och dansa.

Fredagens föreställning spelas på Scenen i Carlforsska klockan 19. Biljetter säljs på plats.