Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Dansshow till Västerås

Tre västeråsare är med när Balettakademiens avgångselever bjuder på en dansshow i Västerås på fredag.

Föreställningen som just nu går på turné i Sverige är slutpunkten på den tre år långa dansutbildningen. De arton unga dansarna har satt ihop en show med en blandning av jazz, modernt och street.

– Det blir ett potpurri av olika koreografier och även med en del sånginslag, säger 24-åriga Johanna Spadaro från Västerås som tidigare dansskolats i bland annat Västerås kulturskola, Västerås danscenter och Danshuset.

Showen som heter All in har redan visats i Linköping, Växjö och Säffle. Efter Västeråsbesöket avslutas turnén på Dansens hus i Stockholm.

Även Aron Kwiek och Joakim Andersson som ingår i ensemblen är från Västerås. Alla tre går på Balettakademiens musikalinriktning.

Efter avslutad utbildning hoppas Johanna Spadaro på roller i musikaler. Hon har redan avverkat flera auditions och väntar nu på besked om eventuella roller.

– Vi får se hur det går. Jag ska även åka till New York och LA och dansa.

Fredagens föreställning spelas på Scenen i Carlforsska klockan 19. Biljetter säljs på plats.