Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därfär lämnar Holgersson VSK

Jonas Holgersson är lättad över att ha tagit beslutet även om det inte varit enkelt att lämna VSK och tränarkollegan Andreas Westman.

– Det är väldigt känslosamt, särskilt nu när beslutet är taget och det poppar upp vad vi har gjort tillsammans med spelarna. Men allting har ett slut. Vår tajta relation har vi ändå, det är ju inte på andra sidan jordklotet jag hamnar, säger han till vlt.se.

Holgersson har skrivit på ett tvåårskontrakt med Göteborgsklubben, en påskrift som inte många känt till att den varit på gång.

– Jag har tänkt väldigt mycket och så småningom började det väga över för att göra något nytt. I VSK vet jag vad det skulle bli, i Gais är det mesta okänt. Det gillar jag. Han beskriver beslutsperioden som en tuff tid, men å andra sidan har han haft ett val mellan två ”bra” saker.

– Det hade varit värre att välja mellan två dåliga alternativ, så på så vis har det varit rätt okej ändå, säger han.

Gais gick för första gången upp i elitserien i vintras. Tränaren Magnus Nordin valde då att lämna klubben och sedan dess har nykomlingen letat tränare.

Vad lockade mest med Gais?– Klubbens resa, Heden och Göteborg som stad är intressant. Dessutom är jag sugen på att ta vid och fortsätta utveckla laget och individerna.