Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför behövs feminism

Den 8 mars 2016 hålls manifestationer över hela landet eftersom det är viktigare än någonsin att stå upp för jämlikhet, hållbarhet och fred.

Feministiskt Initiativ Västerås ställer sig bakom manifestationen eftersom vi ser att, global ojämlikhet, klimatförändringar, militarisering och antalet väpnade konflikter ökar. Antalet människor på flykt har aldrig varit så många sedan andra världskriget. Vi vet att de här frågorna hänger ihop.

Feminism behövs som en motkraft till nationalism och extremism, både här hemma och i världen. Feministiskt Initiativ vill verka för konfliktlösning på icke-militär grund. Vi tror inte att det går att kriga fram fred. I stället står vi för en säkerhetspolitik som fokuserar på de verkliga orsakerna till väpnade konflikter. En säkerhetspolitik som ser individer i stället för nationer, och som vågar se det våld och den utsatthet som drabbar personer i samhället i stället för hot mot nationers gränser.

En hållbar utveckling är en förutsättning för människors välfärd och säkerhet. Konsekvenserna av vår miljöförstöring medför att människor i större utsträckning kommer behöva fly undan naturkatastrofer.

Feministiskt Initiativ står för en politik som syftar till att förändra vårt produktions- och levnadssätt utifrån en maktanalys som gör att åtgärderna riktas till de grupper som påverkar miljön mest.

Situationen för flyktingar i Sverige och världen inskränker de mänskliga rättigheterna och ställer utsatta grupper mot varandra. Kvinnor och barn tillhör de som drabbas hårdast. Feministiskt Initiativ verkar för ett samhälle där människor har rätt till skydd från krig och förföljelse och efterlyser en anständig flyktingpolitik.

Vi vill skapa säkra asylvägar, öppna konsulat, öka antalet flyktingar via UNHCR, samt göra det enklare för kvinnor och barn att komma hit.

Att vi står upp för demokrati, miljön och mänskliga rättigheter behöver i dag sägas högt. Därför gör vi 8 mars till en manifestation för jämlikhet, hållbarhet och nedrustning.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare