Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför bröt pappan med 41-åringen

Den 68-åriga mannen som knivmördades i sin sommarstuga hade starka band till dottern, som nu sitter häktad för mordet på honom. Men någonting hände i deras relation det sista året.

Det berättar flera personer som haft insyn i familjen.

– Han var den enda som kunde ryta ifrån mot henne. Samtidigt försvarade han henne alltid utåt och gav henne det hon ville ha, säger en av 41-åringens tidigare sambos som vill vara anonym.

Kvinnans relation med sin pappa präglades av pengar och bekräftelse. Två behov som skulle komma att slita dem isär. I slutet av januari 2009 hamnade kvinnan i en period av nedstämdhet. Hon kontaktade sin pappa.

– Hon sa till honom att hon var i en kris. Då köpte han en ny bil åt henne, säger en annan av 41-åringens tidigare partner.

Den svarta Volvon V50 stod för några veckor sedan övergiven, bucklig och smutsig på en bensinmack i Eskilstuna. En bil som många gånger åkt sträckan ut till det idylliska paradiset utanför Arboga. Där fiskade hon kräftor med sin pappa och lagade middagar. Där hittades pappan knivmördad och mamman svårt skadad den tredje augusti. Ett mord och mordförsök som hon häktades för i fredags.

Hösten 2015 gav hon sig in i familjhemsbranschen på allvar. Det var några månader efter att hennes make drunknat vid samma sommarstuga. En olycka som inte längre rubriceras som en olycka. I stället utreds den som mord. En mordutredning som än så länge saknar en eller flera misstänkta mördare. Dottern startade flera hem för ensamkommande flyktingbarn. Bland annat ett på Järntorgsgatan i Arboga. Där bodde ett tiotal flyktingpojkar från Afghanistan. Samtidigt växte bekräftelsebehovet.

– Det gick som i skov. Hon ville ha tvåhundra procents uppmärksamhet hela tiden. Jag klarade inte av att ge henne det. Jag räckte inte till, säger pojkvännen.

Relationen med pappan blev alltmer ansträngt. En kollega på ett av hemmen berättar att hon ofta talade om sin pappa.

– Han var duktig på att driva företag, han visste hur man skulle göra för att lyckas och så vidare. Hon följde hans råd men sa också att hon inte träffade honom så ofta längre för att han inte gillade det som hon höll på med – att hon arbetade med flyktingar, berättar kollegan.

I juni anmäldes dottern av två ensamkommande flyktingbarn, som tidigare bott på Järntorgsgatan i Arboga – boendet tvångsstängdes av Inspektionen för vård och omsorg i början av året, då det bedrevs olagligt.

Den sista gången som kollegan hörde henne tala om sin far hade inställningen till honom förändrats.

– Hon berättade att de inte gillade varandra, att hon inte tyckte om att träffa honom, säger kollegan.

Högsäsongen för kräftor är snart över och sommarstugan söder om Arboga är tom. Sakta plockas den isär av polisens tekniker som de närmaste månaderna kommer att analysera varje kvadratcentimeter av den, för att hitta spår som avslöjar vem eller vilka som knivmördade den 68-åriga mannen och försökte mörda hans fru.

Samtidigt ligger två ansökningar om att få starta fler boenden för ensamkommande flyktingbarn i Västra Mälardalen hos IVO.

Ansökningarna är skrivna av den 41-åriga kvinnan och hennes företagspartner och är tänkta att öppna på Herrängsvägen i Arboga och Drottninggatan i Kungsör. I ansökningarna beskriver 41-åringen sin verksamhet så här: "Arbetet med ungdomarna innebär att fokusera på och skapa en trygg och stabil grund för ungdomarna att stå på ... ...För personalen innebär det att vara goda vuxna förebilder och skapa den trygg miljö för ungdomarna."