Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför dröjer Skiljebos svar på heta frågan

Syrianska och VIK Fotboll har öppnat för att hjälpa VSK - om alla klubbar gör det. Men Skiljebo vill inte svara på den omdiskuterade frågan.- Ni får återkomma 27 juli när vårt kansli öppnar efter semestern, säger ordföranden Yngve Wallin.

Fotbollens framtid är som alltid en stekhet sportfråga i Västerås.

Senaste veckan har VLT granskat snackisen ur flera aspekter.

En av frågorna vi lyft: Vad vill division 2-klubbarna med sin verksamhet? Hur ser de på att VSK Fotboll eventuellt åker ur ettan? Vill de ta upp kampen om att bli bäst i stan - eller vill de hjälpa VSK att klara sig kvar?

Både Syrianska och VIK Fotboll har konstaterat att en VSK-degradering vore negativ.

Skulle exempelvis fyra 021-lag stå med division 2-status inför nästa säsong riskerar någon klubb att tvingas iväg till en annan division 2-serie då förbundet inte vill ha för många lag från samma stad i samma division.

Det skulle i sådana fall innebära att klubben som tvingas flytta på sig får längre resor och ökade kostnader som resultat.

Därför har både Syrianska och VIK öppnat för att hjälpa Grönvitt under transferfönstret som öppnar i morgon, 15 juli.

Men klubbarna vill i så fall att alla division 2-föreningar sluter samman, så att inte bara en klubb offrar sina bästa spelare.

- Jag är villig att offra spelare om andra toppklubbar i staden gör det. Jag är beredd att släppa allt, om de andra föreningarna är det, säger Syrianskas Gebro Akpinar.

För att få ett klart besked om inställningen gäller alla division 2-klubbar har VLT sökt ett svar även från Skiljebo.

Sportchefen Christer Fredriksson har kontaktats precis som ordföranden Yngve Wallin och vice ordföranden Evangelos Voglis. Fredriksson har inte gått att nå, Voglis hänvisar till Ynge Wallin - och när VLT pratar med klubbens ordförande svarar han:

- Jag har inget svar på det nu. Ni får återkomma 27 juli när vårt kansli öppnar efter semestern. Jag har semester nu.