Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför gör VIK:s förstalina succé

LÖK-kedjan gör succé i VIK. Nu förklarar Peter Öberg varför. – Vi tänker likadant, säger han.

Broc Little, Peter Öberg och William Karlsson, eller LÖK-kedjan som de kallas av fansen, har imponerat under försäsongen och även i borta-matchen mot Troja/Ljungby i helgen.

Mot smålänningarna producerade kedjan fyra poäng genom ett mål av Öberg och varsin assist av alla tre medlemmarna.

Peter Öberg vet varför det går så bra.

– Vi tänker likadant alla tre när det gäller hockey. Det som gör att det går så bra är att vi har lite samma tänk alla tre. Det är som på vilken arbetsplats som helst. Det handlar om kemi. Man trivs alltid bättre med vissa än med andra och vi trivs väldigt bra ihop på isen alla tre, säger han och fortsätter:

– Jag vet inte riktigt vad det är vi gör så bra men det är just det att när man är tre personer i en kedja som tänker på samma sätt så löser sig väldigt mycket naturligt. Och att det dessutom är två enormt duktiga spelare jag spelar med hjälper ju så klart också till.

Peter Öberg beskriver kedjekollegan Broc Little som en pigg och teknisk spelare som har allt en spelare behöver, och William Karlsson får också beröm:

– Det är samma sak där, han är ganska komplett. Visst, han är kanske lite väl tunn så han skulle behöva lägga på sig ett par kilo men han är så ung fortfarande så han hinner. Men hur bra han kommer att bli är helt upp till honom, tar han bara vara på sin talang så tror jag att han kan bli precis hur bra som helst i framtiden.

Öberg får beröm tillbaka av Karlsson:

– Han är väldigt klok och bidrar med mycket rutin. Han vet vad han gör och har alltid en jävla kämparvilja.

Även han håller med om att det är kemin mellan de tre spelarna som är nyckeln till framgång.

– Vi passar väldigt bra ihop vi tre. Vad ska man säga, ibland stämmer det bara.

I fjol spelade Peter Öberg i kedja tillsammans med Dennis Rasmussen och Kalle Olsson (som numera spelar i elitserielagen Växjö Lakers och Linköping). Han säger att fjolårskedjan och LÖK-kedjan liknar varandra.

– Det tycker jag. Även förra året pratade vi i den kedjan mycket om fart och rörelse i spelet. Då, precis som nu, handlade det mycket om att skapa ledig isyta åt varandra, säger Öberg.

Hur står sig årets kedja mot fjolårets?

– Haha, de är precis lika bra tycker jag, säger Öberg diplomatiskt.

I kväll är det hemmapremiär mot Borås.

– Vi ska sätta tonen för matchen och visa dem att det här är vår borg, säger Peter Öberg.