Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför har vi träd på Sigmatorget

REPLIK. Signaturen Cl är 17 juli kritisk till att teknik- och fastighetsförvaltningen placerat ut träd i blomkrukor på Sigmatorget. I stället vill hen ha funktionella soffor där. Vi får synpunkter från invånare som tycker att centrum är kalt. Därför har vi de senaste åren placerat ut blomsterurnor och amplar på Sigmatorget. Träd är också något många efterfrågat. Träd är dessutom bra för miljön.

Att träden på Sigmatorget står i krukor beror på att bara någon decimeter under stenplattorna ligger taket på citytunneln. Det finns alltså inte plats för rötterna om träden hade planterats på vanligt vis.

Sittmöjligheter är viktigt och därför har vi både soffor och sittpuckar. På och kring torget finns det lika många soffor som träd. På Sigmatorget finns fem soffor och tre träd. Fler får vi inte plats med eftersom det finns uteserveringar där.

På Hantverkargatan alldeles intill torget finns fyra soffor och tre träd och på Smedjegatan på andra sidan torget finns tre soffor och sex träd. Där går inte citytunneln så de träden är planterade i marken.

När det gäller utformning av soffor finns det nog lika många åsikter som invånare. Vi har en soffa (den så kallade "hångelsoffan") med ryggstöd och armstöd. De övriga sofforna har armstöd på ena sidan och ryggstöd som täcker en del av soffans längd.

Ulf Palm Kommunikationsstrateg teknik- och fastighetsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare