Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Därför kapsejsade han med båten

Per Collner heter seglaren som räddades ur vattnet sedan hans katamaran slagit runt ute på Mälaren på söndagskvällen.

- Jag hade min kamera i handen för att få till en cool film, vilket jag fick. Om man inte har en kamera i handen hamnar inte båten uppochner, berättar Per Collner, 27 år, som nu vill tacka alla som bistod honom kvällen då han hans båt kantrade och han själv föll överbord.

Enligt Per Collner var det inte så fruktansvärt kallt i vattnet den ödesdigra nationaldagskvällen så efter att han fått hjälp att vända båten kunde han själv segla tillbaka den till land.

- Hoppas denna nyhet inte avskräcker ungdomar från att börja segla, eftersom det är bland det trevligaste som finns. Vill någon lära sig att segla, ung eller vuxen, rekommenderar jag att kontakta Boris eller någon av de andra "grabbarna" på KFUK-KFUM och Lövuddens jolleklubb, hälsar han.

Till vardags pluggar Per Collner vid Mälardalens högskola i Västerås. Han är uppväxt i Bollnäs och har seglat sedan han var liten.